“Hoe haal ik meer uit mijn huis!”

Kleine_Home_Unit_Anja_Thede_12 Bergruimte_Vlonder_1330 Bed_Tafel_Berg_Oplossing_1 Slaapkamer_Bergruimte_Oplossing_10 Kleine_Werkplek_Bibliotheek_902

Hoe is momenteel je huis ingedeeld en ingericht? Ben je tevreden? Of zijn er nog zaken die kunnen worden aangepast of veranderd? Heb je nog ruimten over of ruimten die je niet zo goed gebruikt?

Begin eens met opruimen en kijk wat je daarna met de ruimte zou kunnen doen?

Misschien heb je altijd als een hobby en of werkruimte willen hebben. Of wellicht is het hebben van een relaxruimte iets voor je! Waar je jezelf eens helemaal kunt terugtrekken om een muziekje en een boekje te kunnen lezen zonder gestoord te worden. Waar je je kunt terugtrekken uit de dagelijkse hectiek!

Kijk eens kritisch naar je kamers en de functies die ze nu vervullen. Wellicht zijn er kamers bij, waar je niet zo vaak meer komt [omdat je ze ook niet gebruikt worden]. Of omdat ze vroeger als slaapkamer voor je kinderen werden gebruikt. Zo nu en dan komen ze terug om te blijven slapen, maar je zou er toch ook een bruikbare kamer voor jezelf van kunnen maken? Denk hierbij aan een infraroodsauna. Die heeft maar weinig ruimte nodig en zet in plaats van een bed, een leuke bedbank neer, zodat dit tevens een heerlijke relaxruimte wordt. 2 Vliegen in één klap. Altijd een slaapplek voor je kind en tevens kun je op bepaalde momenten er zelf van genieten.

Maar kijk ook eens naar andere oplossingen. Misschien heb je wel kast- of bergruimtegebrek. Er zijn legio oplossingen, die dit probleem kunnen oplossen. Zoals bijvoorbeeld door het creëren van een verhoogde vloer, waar je bergruimte onder maakt.

Deze is bereikbaar van een aantal kanten waar laden aan de buitenzijden zitten en in het midden, ruimten waar de vloerplaten van omhoog geklapt kunnen worden. Wellicht zijn er nog andere ruimten, die je nu te binnen schieten. Zoals bijvoorbeeld de trap in de hal, die aan de onderkant, vaak niet doeltreffend is afgewerkt of is ingericht! Onder de trap kun je vaak een aantal kasten in meelopende lijn met de trap bouwen. Te combineren met een garderobe en een paar voorraadkasten, die je niet altijd in je keuken kwijt kunt!

Je ziet dat er veel oplossingen zijn om doelgericht van je woning een heuse en mooie woning te  maken.

< Terug naar blog
Top